régi hír -- Útlezárás vasárnap (04.15.) - módosított nyitva tartás

régi hír -- Útlezárás vasárnap (04.15.) - módosított nyitva tartás

FIGYELEM!  ÚTLEZÁRÁS!

2018. április 15-én 10.00-tól kb. 15 óráig kerékpárverseny zajlik a Zselici erdőkben, ami érinti a Lobokai és a Dugáskúti túraútvonalakat és a Zselici Csillagpark környékét is.

10.00-tól 11.00 óráig a Ropolyi tó és a Hotel Kardosfa közti 2 km hosszú erdészeti útszakaszt a járműforgalom elől lezárjuk.

A Ropolyi tó környékén a közlekedés és a parkolás a verseny miatt nehézkes lehet. Kérjük az arra közlekedők és a környéken túrázók szíves türelmét, megértését és fokozott figyelmét! A versenyről bővebb információ a http://www.zselicmaraton.hu/ oldalon érhető el.

Az esetleges fennakadások elkerülése végett a csillagvizsgáló nyitva tartása módosul. Nyitva:12:00-17:00. Program:

12:15 Csillagászat mindenkinek - a Nap távcsöves bemutatója, a természeti kiállítás bemutatása, planetáriumi előadás és filmvetítés - "A Földtől az Univerzum pereméig" - csillagászati ismereteinket, kutatásokat összefoglaló látványos film (kb. 1,5-2 óra) 
14:30 Csillagászat mindenkinek - a Nap távcsöves bemutatója, a természeti kiállítás bemutatása, planetáriumi előadás és filmvetítés - "Az élet eredete" látványos film a földi élet kialakulásáról (kb. 1,5-2 óra) 

Javasoljuk, hogy a nyitva tartási időben Szenna-Zselickisfalud felől keressenek fel minket, így el tudják kerülni a Ropolyi tavat.