Erdők Háza Látogatóközpont - Kaposvár
Erdők Háza Látogatóközpont - Kaposvár

„Erdő a városban”

 

A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére.

A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé, foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei” között

Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról - interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével – új  ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A 230 m2 alapterületű kiállítás interaktív tablókkal, gyakorlati terepasztalokkal, érzékszerveinkre hagyatkozó élményszobákkal, rovar- és madár makettekkel várja a kicsiket, nagyokat, családokat, szakmai, nyugdíjas és civil egyesületeket, baráti társaságokat, turistákat, természet kedvelőket mérsékelt/kedvezményes belépő díjért.

 A gyermekek iskolai tanulmányaira épülő, erdő életközösségével kapcsolatos tematikus programokra ingyenesen jelentkezhetnek óvodás- és iskolás csoportok - előre történő bejelentkezéssel - a foglalkoztató terembe, ahol csaknem 50 féle kirakó, kiforgatható és társasjáték várja őket.

A látogatóközpont nyitva tartása:

Hétfő: szünnap
Kedd-szerda-csütörtök: 9-17-ig
Péntek-szombat: 9-18-ig
Vasárnap: szünnap   

 Igény esetén szakvezetés is kérhető a kiállítótérben.

 Erdész barátsággal várjuk kedves Vendégeinket!

                                                                             Az Erdők Háza Látogatóközpont munkatársai

 

Információ, regisztráció: 82/505-176, info@somogyierdokhaza.hu

http://somogyierdokhaza.hu

Aktuális programok: FB-oldal