Megközelíthetőség
Megközelíthetőség

Gépkocsival:

A Zselici Csillagpark Kaposvár központjától 25 km-re délre található. Kaposvártól két útvonalon közelíthető meg:

  1. A Kaposvárt és Szigetvárt összekötő 67-es főúton haladva, amennyiben Kaposvár felől érkezünk, akkor Simonfa település után 2,5 km-re (az emelkedőt követően) a főútról jobbra nyíló, jól láthatóan kitáblázott erdei bekötőúton.  A Szigetvár felől érkezőknek Bőszénfa után 2,6 km-re kell balra bekanyarodni ugyanitt. A Csillagpark a főúttól 7,5 km-re található.
  2. A Kaposvár-Szenna-Zselickisfalud útvonalon a Zselickisfalud előtti erdei úton balra. A létesítmény távolsága a főúttól 7,1 km.

A téli időszakban vadászati tevékenység miatt rövidebb időszakokra egyik útvonalat lezárhatják. Kérjük, a lezárásokról Hotel Kardosfa recepcióján (82/505-190) ill. itt tájékozódhat!

A gépkocsival érkező látogatók a csillagvizsgáló melletti parkolóban hagyhatják járműveiket, ahol buszok fogadására is van lehetőség.

Autóbusszal:

A Zselici Csillagpark menetrend szerinti távolsági autóbusszal közvetlenül nem érhető el. Kaposvárról autóbuszjáratok indulnak Kaposszerdahely-Szenna-Zselickisfalud útvonalon, itt a megállóhely: Zselickisfalud, valamint Zselicszentpál-Simonfa-Bőszénfa (-Szigetvár) irányába, itt Simonfa vagy Bőszénfa településeken lehet leszállni, de a falvaktól a létesítmény kb. 10 km-re található.